marți, 24 februarie 2009

Prima leapsa :P

Am capatat asta de la Lari, si pentru ca-i o leapsa muzicala ma conformez :)

So.... let's play! Instructiunile:

1. Put your music player on shuffle.
2. Press forward for each question.
3. Use the song title as the answer to the question even if it doesn’t make sense. NO CHEATING!
4. Tag 5 people.
5. Bold the questions and with the answers, give your own comments on how it relates to the questions.

1. How are you feeling today?

Fatboy Slim - Right here, right now
Apai nici ca se putea mai bine. Carpe diem, nu? :)

2. Will you get far in life?
Alabina - Habibi
Adica cu dragostea inainte, nu?

3. How do your friends see you?
Bob Dylan - Man of constant sorrow
Aproape bine, numa' ca era woman :D

4. Will you get married?
Gotan Project - Notas
Nu conteaza, m-a luat deja cineva

5. What is your best friend’s theme?
U2 - With or without you
Fara mine? No way!

6. What is the story of your life?
Toy Dolls - Livin' la vida loca
Hai ca mor de ras :))

7. What was high school like?
Mercedes Sosa - Los reyes magos
Ei, nici chiar asa

8. How can you get ahead in life?
Element of crime - Tha last dance
Hmmm...

9. What is the best thing about your friends?
Black Sabbath - Hard life to love
Greu, da' bun

10. What is in store for this weekend?
Kennedy - Czardas
Deci ne punem pe dansat? :P

11. What song describes you?
Gloria estefan - Conga
No really nu-s asa

12. To describe your grandparents?
Hara - Care pe care
:)) Bunicii mei dragi!

13. How is your life going?
Sonata Arctica - Over the hills and far away
Cam da, cam da

14. What song will they play at your funeral?
Element of Crime - Tu as le choix
Chiar? Adica ma sinucid sau ce?

15. How does the world see you?
Xavier Cugat - Jalousie
Noooooo

16. Will you have a happy life?
Uriah Heep - I am alive
Ce sa cer mai mult? :)

17. Do people secretly lust after you?
Carlos Gardel - Nostalgias
Chiar, nu stiam ce-i cu coada de la usa mea

18. How can I make myself happy?
Bombfunk Mc's - Freestyler
Dansati, dansati, dansati!


19. What should you do with your life?
The Beatles - Besame mucho
Pai nu?

No, si sa vedem cui o trimitem :)
Sa vedem ce asculta Anca, Diana, Rox si Dani!

luni, 23 februarie 2009

Orasele mele

Recentul drum la Bucuresti m-a convins inca o data (nu c-ar fi fost neaparata nevoie) ca Bucurestiul nu-i de mine. De fiecare data revin acasa fara nici o vlaga si am nevoie de cateva zile sa-mi reincarc bateriile. Probabil ca o parte e doar in capul meu, dar mandra capitala ma termina psihic. Stiu, sunt foarte constienta ca-s plina de prejudecati (insa din pacate prea putine mi-au fost oarecum infirmate).
Anyway, Bucurestiul vazut prin geamul broscutei, plin de lume si de masini si de praf si de cladiri mizerabile langa altele frumoase m-a facut sa ma gandesc la ce orase-mi plac mie de fapt. Pentru ca nu-mi displace Bucurestiul pentru ca-i mare. Si Parisul e mare, si-l iubesc. Si am ajuns la concluzia ca nu-mi place pentru ca (e locuit de bucuresteni :D si pentru ca) nu e walking-friendly. Sunt putine zone in care ma vad plimbandu-ma fara stres, fara sa ma simt agresata de mizerie, de lumea zgomotoasa sau de constructiile din jur.
N-am vazut prea multe orase pana acum, am o lista lunga in asteptare. Dar mi-a placut sa ma plimb prin Porto (si mi s-a facut un dor...), prin Lisabona si Coimbra, prin medinele din Maroc (ah, iarasi dor; sunt deja ani de zile de cand ne spunem ca trebuie sa ajungem acolo impreuna, si parca planurile astea sunt tot mai indepartate :(), prin Paris, notre amour :P, prin Timisoara, prin Cluj (ciudat, deja sunt ani de cand nu m-am mai plimbat prin Cluj pe indelete; acum mi-e parca strain, nici nu stiu daca l-as mai gusta la fel). Si toate orasele astea ma cheama inapoi, imi amintesc cladiri, imi amintesc piatete, imi amintesc colturi de strada, imi amintesc culori si sunete si mirosuri. De Bucuresti nu-mi amintesc decat ca vreau sa plec :(
Poate ca nu am fost destul de des acolo, poate ca nu am fost destul de relaxata (de cele mai multe ori am facut vizite scurte, cu treaba), poate ca ochelarii prejudecatilor ma impiedica sa vad ce-i frumos. Poate ca...

LE: Mi-a atras cineva atentia ca "Bucurestiul e pliiiin de sute de mii de oameni veniti din alte parti (nu bucuresteni neaparat)". Sunt foarte de acord cu asta, si vreau sa precizez la ce ma refer atunci cand ma plang ca Bucurestiul e locuit de bucuresteni :D: vorbesc strict de oamenii aia de care-s pline strazile, care vorbesc tare si prost, care arunca tot ce le prisoseste pe jos, care scuipa pe strada, care merg grabiti fara sa se uite in jur, care ofera informatii ca si cum ti-ar face cea mai mare favoare posibila. Oameni de astia exista si altundeva, desigur, dar nu mi-au sarit asa deranjant in ochi nicaieri ca in Bucuresti.

luni, 16 februarie 2009

Cuvintzele... (3)

Ce mai stie: ughia (unghia), lala (lalea), nenea sau nena (nenea), tati (tanti), tzitzi, tzitza (evident, nu?), mni (mic), maie (mare)(si stie si care obiecte sunt mari si care mici, draga de ea), lula (luna), tea (stea), capu , pacu (capul), dia (melodia), ima (inima), to-to (cioc-cioc), titza (fetita), tote (toate), coca (coca, aluat), beba (grebla), coio (acolo), cacu (cangur), cui (cutit), pope (pantaloni), buba (bluza).
Si seria de nume: Gago (Dragosh), Lalu (Ralu'), Doda (Dora), Maia (Mara), Chita (Christa), Moma sau Mona (Mona), Ada, Aca (Anca).

miercuri, 11 februarie 2009

Drum de cosmar

Joi dimineata am pornit spre Bucuresti, la botezul lui Tudor (cu inima cam stransa, Alla tocmai ce fusese putin racita cu o saptamana in urma). Pana la Bistrita am mers cu masina bunicilor, acolo ne-am mutat inapoi in a noastra, care se eliberase intre timp (Dragos a avut de transportat o comanda de rame de oglinzi). Drumul a inceput greu, cu Alla nemultumita, cu bunicul oarecum stresat de galagia din spate si cu mama dorindu-si sa fi fost oriunde altundeva :D
La Bistrita am facut pauza de incarcat bateriile si de vazut ceilalti bunici, apoi am plecat mai departe. Mica-si revenise, era ok, vesela...pana pe la Reghin, cand mie a inceput sa-mi cressca usor si frumos temperatura, sa ma simt tot mai rau, iar Alla a devenit tot mai demanding (ori poate doar asa o simteam eu, incapabila sa mai fac fata cererilor ei).
Pe la Targu Mures ma bateau deja gandurile de intors acasa, imi era teama si sa nu-l imbolnavesc pe Tudor; dar cum maica-sa a insistat sa mergem... am mers :P (acum Tudor tuseste putin, dar daca e la fel de rezistent ca si Alla, deja e spre bine).
Jumatatea de drum de la Sighisoara la Bucuresti (jumatate in kilometri, in timp a fost mult mai mult) mi s-a parut interminabila si insuportabila. Cand nu statea cu tzitzi-n gura, Alla urla, eu plangeam langa ea ca nu mai pot sa ma contorsionez, ma durea pielea, capul, ochii, muschii, toate toate. Si pe langa toate astea, de-abia ne taram. Ultimii 8 (opt!) kilometri pana la destinatie i-am facut in mai bine de o ora. Si asa, inghesuita in spate, amortita si cu dureri in toate membrele, mi-am adus aminte de ce nu-mi place sa merg la Bucuresti, de ce abia astept sa ajung acasa, unde lucrurile-s calme si la locul lor.
Vineri dupamasa mi-am revenit si am fost la o intalnire cu doua familii dragi si calde (da, pe o mamica am reusit s-o imbolnavesc :((); sambata am mai avut o intalnire cu un pui drag si am fost la botez, ca doar de aia venisem :P, iar duminica...duminica mi-a revenit raceala. Si in loc sa pornim spre casa, cum simteam ca trebuie, m-am lasat convinsa sa mergem la Buzau. Unde-am mers si-am zacut. Si unde s-a apucat si Dragos de bolit. Asta asa, ca sa fie funny pe drumul de intoarcere. Dar spre uimirea mea, pentru Alla a fost super ok drumul de ieri - a dormit mai bine de 5 ore, cu intermitente (da, copila noastra, aia care NU doarme mai mult de doua ore pe zi nici picata cu ceara!).
Asa ca de aseara zacem amandoi care pe unde, incercand sa tinem pasul cu Alla. Si e asa de bine acasa!!!!