vineri, 15 ianuarie 2010

Dau (degeaba) stat prost

Azi dimineata am fost cu Alla la analize. Primele serioase, pana acum i-am luat de doua ori sange din deget pentru hemoleucograma cand era racita, insa de data asta a fost nevoie de sange venos.

Am pregatit-o aproape o saptamana, i-am explicat ce se intampla, ce o sa-i faca asistenta, ce o sa simta. Ea era destul de incantata de intregul proces, povestea cui apuca cum o sa-i iasa ei sangele din manuta.

Azi dimineata am reusit partea cu nemancatul/nebautul plus pisu in borcanel, asa ca am plecat sa facem si recoltarea de sange. A decurs totul bine, a plans putin inainte de procedura propriu-zisa, dar s-a linistit repede cu explicatiile mele. Partea mai putin reusita a fost la sfarsit, cand mi s-a facut mie rau :))) Halal mama!

Si partea total nereusita a fost aia cand a trebuit sa platim aproape 150 de lei pentru analizele gratuite, mama lui de stat roman. Ca doar suntem deja in 15 ianuarie, de unde atatea fonduri? Sa se-nvete si copiii astia cu greul de mici, sa nu tot astepte pomana statului.

Ultimele analize gratuite le-am facut acum 3 ani, la inceputul sarcinii. Si doar pentru ca am mers in primele 2-3 zile ale lunii, nu va inchipuiti altceva. E drept ca de-atunci nu am mai contribuit cu nimic la bunastarea statului si nici nu mai intentionez. Pentru ca:
- m-am saturat de stat la cozi interminabile daca vreau sa ma folosesc de ceva la care am dreptul
- m-am saturat sa fiu tratata superficial pe gratis si apoi sa ma duc sa platesc bani grei pentru a simti ca-i pasa cuiva de ce sufar
- statul isi gestioneaza banii mult mai prost decat mine, care oricum raman fara destul de repede :P
- ma ingretoseaza masurile prin care cica statul se ingrijeste de mine, de fapt avand grija de el (de ei, ma rog, sus-pusii care ne ocarmuiesc)

Asadar, statului cat mai putini bani, ca si-asa ii foloseste prost. Mama lui.

3 comentarii:

Loriana spunea...

Sunt perfect de acord cu tine in ceea ce priveste tratamentul la care suntem supusi cand cerem ceva ce ni se cuvine...

Loriana spunea...

Sper ca analizele au iesit bine.

Miutza spunea...

Offf...cati nervi ne facem inutil cand e vorba de sanatate... si dauneaza grav sanatatii...:(
din pacate nu cred ca se va schimba ceva prea curand :(
sper ca e totul ok insa si n-are nicio problema micuta curajoasa :).