miercuri, 10 februarie 2010

Domnii japonezi, pai ce ne facem?

De cand cu stirile despre Toyota, ma tot intreb daca primesc si eu scrisorica sa-mi duc Yaris-ul la revizie au ba. Desi n-a dat semne ca ar avea ceva cu acceleratia, merge foarte fain de doi ani jumate, de cand il am.

Problema mea-i cu cheia. Sau, ma rog, chestia aia patrata cu breloc Toyota, care incepe sa faca figuri. Cateodata dimineata se indura sa porneasca masina numai dupa ce-o tin la caldura intre maini, suflu in ea, ii fac farmece si-o descant. Azi am fost la dentist si dupa ce-am parcat am stat cinci minute chinuindu-ma sa-mi inchid masina :)) Si imediat ce am reusit, mi-am adus aminte ca daca apesi pe un butonas secret, iese adevarata cheie, cu care as fi putut inchide mecanic usa. Dar na, daca pana acum am inchis-o tot electronic... neuronul responsabil cu informatia asta o fi iesit intre timp la pensie.

Mi-a placut foarte mult ca puteam deschide/inchide si porni masina fara sa mai scot cheia din geanta/buzunar, insa acuma asta se cam intoarce impotriva mea. Pana la urma, cu deschisul/inchisul razbim cumva. Dar ce ma fac cu pornitul? Ca masina porneste numai din buton, n-ai unde sa bagi cheia clasica. Deci, daca se intampla sa-si dea cheia aia duhul cine stie pe unde, om m-am facut :D. Si atata am sucit-o pe toate partile, sa vad cam pe unde s-ar schimba bateria... Ma las pagubasa, cred ca tre' sa merg la reprezentanta si sa vad ce si cum. Sper numa' ca nu-i cazul sa schimb cheia cu tot cu masina :)).

4 comentarii:

Adelia spunea...

Bine mai, voi mari amatori broscute si va luati Yaris in loc de Polo/Golf?! :p

Ralu' spunea...

:P
Asta a fost cadou :). Si ca siguranta bate alte masini (ma rog, pana la mersu' pe drumuri pline de zapada, da' acolo-i deja fobia mea).

Teodora spunea...

Ralu', noi sintem fani Toyota (mdr) si zau de n-am incredere oarba in masina (ei, ma rog, aproape)
adica a noastra (in curind a mea.....hm, ca aialalta o ia V)e batriioara bine, 12 ani si 273000 km, dar...impecabila, demareaza imediat si la minus 10 grade, facu si drumuri de munte, bune si mai putin bune
si merge si pe zapada suficient de bine (rire)

acu' nus' ce sa zic de "buba" ta, vezi si tu un garagist (da' nu cred sa fie chiar pina la scimbatul bateriei)
eu ma uit ca pe frig beep-ul ce deschide poarta mare de la parking face fitze multe, si ala functioneaza cam pe acelasi principiu ca si deschizatorul de portiere

Ralu' spunea...

Uf, cu ajutorul Adeliei am reusit ieri sa dibuiesc cam cum se deschide cheia, am schimbat bateria de la telecomanda si mergeeee ca unsa.
Si eu sunt foarte multumita de masina mea, are doar doi ani jumate, cam cat Alla, si merge impecabil. Mai putin pe zapada/gheata, pentru ca are cutie multimode (un fel de automata), deci nu se poate manevra asa finut ca si una manuala, asa ca am mai avut si strangeri de inima la unele portiuni de drum (de regula nu colaboreaza asa bine cand are de trecut peste nameti de zapada inghetata si incepe sa patineze, cu o cutie manuala ar fi usor de trecut peste asa obstacole, cu asta mai greu). Dar vine primavara :P