vineri, 5 februarie 2010

Vreaaaaau

Sa fie soare si cald afara. Daca n-ar trebui sa aduc lemne din cand in cand sau sa mai fac ceva cumparaturi, as putea linistita sa nu ies deloc iarna din casa. Mi-i frig, ma deprima flescaiala de pe jos, nu-mi place lumina de iarna (decat rareori), detest sa merg zgribulita si infrigurata, cu umerii stransi (oricat de bine m-as imbraca, tot ma ia cate-un fior).

Sa am din nou degetele intregi si curate, fara urme de cenusa si mai ales fara aschii. Parca-s magnet, pe cuvant. Cum pun mana pe un lemn, cum hop! o aschie la mine-n degete. Cea mai cea a fost una culeasa pe cand stergeam cu laveta o planseta de lemn pe care facusem pizza :(( Mi-a intrat in degetul mare pret de vreo 7 mm, m-a fulgerat o durere pana la cot si nici macar n-am putut s-o scot singura, asa bine era infipta :(( Cat despre cenusa, ati avut vreodata de va spalat pe maini dupa ce v-ati murdarit cu cenusa? Iese usor, cu peria de sarma :((

Sa pot iesi seara in oras fara grija focului de-acasa. Sa iesim, adica. Nu-i vorba, focul cu lemne e frumos, miroase bine, face caldura, pocneste de-a dreptul melodios (deci e absolut minunat, mai ales vara :D); singura problema e ca are nevoie de atentie neintrerupta. Asa ca de mult nu mai putem iesi seara fara grija (nu c-am avea unde, de altfel) daca vrem sa dormim noaptea la caldura :D Oricum diminetile sunt adevarate pietre de incercare. In dormitor nu coboara temperatura sub 15 grade, dar pe hol si in bucatarie sunt 7-10. Ca sa nu mai zic in baie. Eh, asa se caleste otelul... :P Punctul culminant a fost luni dimineata, cand ne-am intors acasa dupa o saptamana de absenta si am gasit in casa 2 (doua!) grade. Noroc ca pe Alla o lasasem la bunici, urma sa ajunga abia la pranz, pana atunci am reusit sa ajungem la o temperatura suportabila. Orisicat, somnul de pranz din ziua aia l-a facut in bucatarie, in scaunul de masina, ca-n dormitor nici vorba sa se poata dormi la ora aia.

Un laptop. Asa ne-am putea uita la filme in timp ce Alla doarme, cu ea in camera, ca sa nu mai fac o mie de ture spre dormitor, sa aud daca nu cumva s-a trezit si vrea pisu. Nu de alta, dar daca nu aud primele fosneli se pune pe plans :(. Teoretic stiu ca se trezeste cam la doua ore dupa ce adoarme, insa rareori prind exact momentul. Si cum deocamdata e exclus sa las usile la dormitor si la bucatarie deschise, sa aud... laptopul ar fi singura solutie :P Pe cuvant ca numa' de aia imi trebuie :D

Ar mai fi, dar las si pe data viitoare. Macar primele trei se implinesc indata, ca nu mai e mult (sper eu) pana la primavara :)

6 comentarii:

raluca spunea...

nici cum nu suntem multumiti...astia care stam la bloc si avem centrala ne dorim curte si foc de lemne...ca sa nu mai zic ca mi-am dorit mult sa imi schimb laptop-ul pe un desk, din motive de grafica.
eu zic sa ne multumim cu ce avem...desi putin soare si cald afara nu ar strica:)

raluca spunea...

nicicum

Augustin Moga spunea...

La cum te lauzi cu aşchiile alea s-ar zice că te poţi apuca de acupunctură fără nici un fel de probleme. Iar dacă mai şi ţinteşti acele în nişte puncte bine alese îţi rezolvi şi depresia de iarnă -- vei fi zen şi dacă stai cu mâinile-n foc şi ţurţuri pe post de bigudiuri :-)...

ps/ Dacă principala problemă pe care vrei s-o rezolvi cu laptop-ul pe care ţi-l doreşti e vizionatul de filme-n pat, aş zice că mai indicat ar fi un iPad -- e mai uşor şi mai 'eftin (decât majoritatea laptop-urilor). Dezavantajul ar fi că nu ai o tastatură la fel de comodă (doar una virtuală, pe ecran, pe care o foloseşti via touch-screen) şi nu ai aceleaşi aplicaţii ca pe PC-uri (i.e. Office, PhotoShop, ...), deşi aplicaţii cu care să citeşti e-mail sau să navighezi pe Net sunt, plus o tonă de jocuri. În fine, dacă te mulţumeşti cu un ecran mic (câştigi în schimb mobilitate mai mare) poţi rezolva problema cu un device mobil (iPhone/iPod Touch, Nexus One sau echivalent).

Joykarisma spunea...

Si eu sunt foarte rea de frig si pe deasupra mai sunt si foarte comoda asa ca noi desi stam la casa nu ne-a trecut prin cap nici o secunda sa ne incalzim la foc de lemne si ne-am pus termoteca. Cu un termostat atasat la camera lui Andrei unde sunt setate 22,5 grade.Cu termoteca nu ai batai de cap deloc, si iti mentine temperatura pe care o doresti la orice ora. Asa ca think about it.

A. G. spunea...

Eu spun ca visatul nu costa si face bine sufletului.Si sunt sigura ca primavara va veni pentru ca am vazut un ghiocel.Si mai spun ca focul cu lemne este romantic o seara la cabana in varf de munte dupa aceea devine chinuitor.Cenusa iese cu zeama de lamaie "by the way".Cat despre laptop....toate la timpul lor...ce fraza aiurea....ca pana ajungi sa ai ce ti-ai dorit nici macar nu-ti mai place.

Ralu' spunea...

@Raluca: ai dreptate, e ca si cu aia grasi care vor sa fie slabi (si invers) ori cei cu parul cret care-l vor lins :))

@Augustin: din cate tin io minte, acele alea de acupunctura erau dragute si finute, nu lasau cratere in urma :P. Cat despre laptop, mi-l doresc de muuult. Ce bine mi-a sta la primavara proptita langa stratul de patrunjel, ori pe terasa, in vreme ce Alla se balaceste-n piscina ei :)

@Joy: eh, stiu eu ce zici.... si probabil ca iarna viitoare la centrala ajungem. Insa n-am dorit sa investim tare mult aici, e doar o locuinta temporara, pana e gata adevarata noastra casa :P, insa se pare ca provizoratul asta se prelungeste mai mult decat ne-am fi dorit.

@BPM: da, vine ea pana la urma, stiu eu :). Da' cu dorintele, sper sa ajung sa le rezolv pana sa nu mai am chef de ele, totusi. Cu lamaie nu incercasem, dar am gresit, nu de cenusa era vorba, de funingine, mama ei.

Aaa, si am mai uitat in lista de dorinte una: sa nu mai miros a drujbaaaaaa :D (noroc ca iese repede).