vineri, 12 martie 2010

Iti citesc ceva?

ActivitatiCopii.ro

Bunicu' m-a invatat sa citesc devreme, inainte de scoala, pentru ca-mi placeau povestile. Si de-atunci, de pe la 4 ani jumate, nu m-am mai oprit. Imi plac povestile, de orice fel ar fi. Imi place sa ma plimb alaturi de eroii cartilor prin mintea autorilor lor. Imi place sa pornesc de la o poveste si sa-mi las imaginatia sa zburde nestingherita, dand alte si alte forme intamplarilor.

In orice moment liber, citesc. Mult, adeseori neselectiv :D, doar din placerea de a tine o carte in mana, de a da paginile si de-a mai descoperi ceva. Imi place cum miros cartile, asa ca probabil n-o sa-mi cumpar prea curand un e-reader (zise vulpea, uitandu-se in sus dupa struguri).

Ma bucur ca, cel putin deocamdata, pe Alla o intereseaza mult cartile. Ii place sa-i citim, cateodata isi "citeste" singura, in limbi numai de ea stiute (ea zice ca-n franceza sau maghiara, dupa dispozitie) si retine foarte repede ce aude. Cum deja stie de luni bune tot alfabetul, inca sper ca o sa citeasca si ea repede :)

Cartile mi se par importante pentru ca-ti deschid imaginatia. Dincolo de orice alta trasatura, a avea o imaginatie bogata mi se pare vital (asta si simtul umorului, desigur :P). Imaginatia te face sa fii liber, sa vrei mai mult, sa faci mai mult. De aceea mi se pare grozava ideea pe care au avut-o Aniela, Adra si Irinuca. Haideti sa le aratam copiilor ce frumoasa-i lumea cartilor. Poate vor vrea sa ramana acolo multa vreme :)

4 comentarii:

Joykarisma spunea...

Minunata initiativa, am pus si eu bannerul

Marillys spunea...

Si lui Tudor ii place sa-i citim si ii place sa le si rasfoiasca iar noi sa-i explicam imaginile. II place in special cartea cu poezii "Baba iarna intra-n sat" de Otilioa Cazimir. Deocamdata povesti mai lungi nu i-am citit ca se plictiseste, dar ii citesc din Enciclopedia pentru copii apariuta de la Adevarul.Sper si eu ca intr-o buna zi sa iubeasca cartile.

Ralu' spunea...

Super! Sa nu uiti sa te inscrii pe site/forum, pana in 15 martie :)

Ralu' spunea...

Adriana, e normal sa nu aiba rabdare inca pentru povesti lungi. Pana de curand, si la noi cititul era foarte aproximativ - adica incepeam o poveste, apoi punea intrebari legate de ilustratii si divagam. Dar pana la urma asta-i farmecul ;)