vineri, 9 decembrie 2011

Doar un sms. 848. De mâine


Câţi dintre voi aţi trimis sms-uri pentru concurenţii de la Dansez pentru tine? Câţi dintre voi aţi trimis mesaje pentru susţinerea vreunui concurent de la Românii au talent, de la Vocea României şi alte asemenea concursuri? Câţi dintre voi aveţi cont pe vplay, serialepenet sau orice alte site-uri la care plătiţi abonamentul printr-un sms? Aşa-i că-i simplu? Pui mâna pe telefon, apeşi câteva taste şi totul e rezolvat.

Dacă aţi făcut deja asta cel puţin o dată până acum, vă rog eu s-o mai faceţi măcar o dată. De data asta n-o să salvaţi nici o pereche, n-o să faceţi fericit nici un concurent, n-o să vedeţi nici un serial. În schimb o să-l ajutaţi pe Bibi să se apropie cu încă un pas de o viaţă normală.

Toţi cei cărora vă vine să leşinaţi când vedeţi un ac sau o perfuzie (me included), gândiţi-vă că Bibi face lunar transfuzii. Şi e un copil de doi ani. Luaţi telefonul şi ajutaţi-l să scape de ele. Nu-i nimic dacă nu aveţi telefon, puteţi dona direct în conturile deschise pentru el.

Aveţi o săptămână în care puteţi trimite sms-ul. Din 10 pana in 16 decembrie, trimiteti un mesaj la 848. Pentru Bibi. Aţi văzut ce ochi albaştri şi mari are?




*De pe 10 pana pe 16 decembrie, printr-un SMS la 848 (numar valabil in retelele Vodafone, Orange si Cosmote) se doneaza 2 euro;
*la Romtelecom, tot intre 10-16 decembrie, puteti dona:
0 900 900 301- 10 euro/apel
0 900 900 303 – 3 euro/apel
0 900 900 305 – 5 euro/apel
*Nu se percepe TVA.

Mai trebuie aproximativ 100.000 de euro. Un sms e 2 euro. Nu vă gândiţi că o să trimită mesajul alţi 50.000 de oameni. Oricum trebuie mai multe mesaje, pentru că nu toţi banii vor ajunge la Bibi, din păcate, o parte se vor opri la operatorii de telefonie. Dacă vreţi să evitaţi asta, donaţi direct. Dar ajutaţi-l. 


Dacă vă vine greu să daţi pur şi simplu banii (ştiu că e greu pentru mulţi şi nu judec pe nimeni!) cumpăraţi cadouri pentru cei dragi de pe pagina lui de Facebook. Sau pândiţi donaţiile de pe blogul Bogdanei, puteţi găsi lucruri interesante şi acolo, iar banii ajung toţi la Bibi. Orice picătură contează pentru Bibi.   

16 comentarii:

MoniQ spunea...

Je!(si in seara asta il voi vota iar pe Canaf hihi)
Iar de maine pana vineri, desigur, SMS la Bibi, plus povestit tuturor celor cu telefon despre el. In fiecare zi!

Ralu' spunea...

:)) Hai ca am mai auzit de fani Canaf (io nu stiu cine-i, dar se pare ca stie canta :P). La cat mai multe sms-uri!
>:D<

Anonim spunea...

Executam si noi un sms...dac-ai spus,ai spus! M@co

eu Caleb spunea...

Pe ideea asta n-ar trebui sa mergem sa-i ajutam pe africanii care mor de foame prin Somalia, Uganda, Etiopia? Presupun ca la ei 2 euro e bugetul intregii familii pe o saptamana.

raluca spunea...

si eu am pus exact aceeasi intrebare la mine pe blog, dar jur ca nu m-am inspirat de la tine:)

Ralu' spunea...

@Marinela: de maine!

@Mihai: daca e sa stam sa ne gandim pe cati am putea ajuta, ar fi asa de multi ca n-am mai face nimic. E un pas mic; poate maine reusim sa facem doi. Nu stiu. Poate.

@Raluca: am citit si eu la tine; da' cred ca tu ai scris inainte :)) Desi sa stii ca nici eu nu m-am inspirat, am citit toate postarile dupa ce am scris, ca sa nu fiu biasata. Dar na, great minds think alike =))

eu Caleb spunea...

Eu îs de părere ca mai întâi trebuie ajutați copii sănătoși și cu potențial că ei mi se par cea mai defavorizată categorie.

Și pentru asta nu e destul sa donam bani - pentru ca nici nu avem cui, ci trebuie sa punem mâna și sa facem ceva.

PS. folosesc aceasta ocazie pt a-mi exersa abilitatile de a face propaganda.

Ralu' spunea...

@Mihai: ajutati cum? Si cine spune ca cei bolnavi n-au potential? Dar na, le trebuie o sansa pentru a ajunge la potentialul ala.

eu Caleb spunea...

Pentru cei bolnavi, mai ales pt cei grav bolnavi exista o probabilitate mai mica sa devina oameni cu potential decat o au cei sanatosi. Mai mult, pt copii care dovedesc talent sau aptitudini deosebite pe plan scolar sau extrascolar exista o probabilitate mult mai mare sa devina oameni cu potential.

Am donat 10 eur la Wikipedia (to prove a point).

Ralu' spunea...

@Mihai: am vazut. Nu stiu exact ce point ai dovedit. Eu una nu pot compara oamenii cu informatia, oricat de corecta si impartiala ar fi.
I'm a sucker, stiu, dar imi ajunge sa ma gandesc cum ar fi daca al meu copil ar fi bolnav. Zau daca mi-ar pasa de alti mari posibili muzicieni, mi-ar pasa sa stiu ca am un copil care respira, care alearga, care e sanatos. Nu pot ajuta toti oamenii in need din lumea asta; nici toti copiii bolnavi. Dar cand macar pentru unul sunt sanse, si se intampla ca fix atunci sa pot face si eu ceva, oricat de mic, fac. Poate e pentru linistea mea, daca nu neaparat pentru copilul ala. Poate e pentru parintii lui, in locul carora nu ma pot imagina decat cu greu.
Nu te gandi ca-s chiar cu capul in nori, stiu ca n-o sa rezolvam niciodata problemele omenirii. Asta nu ma impiedica sa fac cate ceva, cand pot, cand rezonez.

eu Caleb spunea...

Fiecare are propriul set de valori, dar sunt foarte multi, mai slabi cu spiritul, care sunt usor influentati de ce spune unul sau altul. De aia consider ca cei care au o idee buna se merita sa o sustina.

Eu sustin popularizarea stiintifica pe ideea preoverbului chinezesc:
'give a man a fish and you feed him for a day. Teach a man to fish and you feed him for a lifetime.'

Ralu' spunea...

Nu trebuia sa mi-l spui in chineza? :P
Ai dreptate, oamenii trebuie sa invete sa faca chestii. Inclusiv sa se ajute intre ei cand e cazul si cand pot.

Anonim spunea...

Ca si MoniQ de mai sus, am votat si pentru Bibi si pentru Canaf! (in fond, dupa cum insusi marele Canaf spunea: "Dumnezeul blues-ului e cu el!" - si nu cred ca vrem sa-l suparam pe Dumnezeul blues-ului...)

Cat despre ideile din dialogul "Mihai vs Ralu'" as avea de remarcat urmatoarele:

Afirmatia "Pentru cei bolnavi, mai ales pt cei grav bolnavi exista o probabilitate mai mica sa devina oameni cu potential decat o au cei sanatosi." coroborata cu "Eu îs de părere ca mai întâi trebuie ajutați copii sănătoși și cu potențial că ei mi se par cea mai defavorizată categorie." - parca nu imi iese socoteala alaturandu-le...nu mai inteleg care categorie e mai defavorizata decat cealalta (!?)
In plus, utilizand acelasi traseu logic folosit de EuCaleb (Bibi - copii din Uganda, Somalia, etc.), daca ai donat 10 Euro la Wikipedia, ce se intampla cu cei de la Harvard, ce se intampla cu geniile din MIT? Raspunsul e simplu si se aplica in ambele cazuri: atat cei bolnavi cat si cei sanatosi pot fi ajutati de catre un singur om doar partial. In ansamblul lucrurilor, gestul personal al fiecaruia ramane ceea ce Ralu' numea "o picatura". Si e adevarat ca o picatura intr-un ocean nu inseamna mare lucru, insa e la fel de adevarat ca mai multe picaturi umplu un volum si mai multe volume umplute pot insemna un ocean...

Ralu' spunea...

:) Domnu', da' chiar asa, anonim, sa trebuiasca sa obosesc neuronul incercand sa va identific? (glumesc, desigur, Canaf v-a dat indata de gol :P).
Mi se pare c-ai surprins exact: daca se aduna picaturi, sunt sanse sa se ajunga la ceva; fara picaturi (mici si multe) nu-i nimic.

Luminita spunea...

iti multumesc ca ai postat, Ralu. Domane ajuta.

Ralu' spunea...

Nu pot decat sa sper c-o sa fie bine.