miercuri, 12 iunie 2013

Reuşite

Pentru amândouă :) Ieri mi-am primit şi eu (în sfârşit!) rezultatele la examenul Lamaze din aprilie, am reuşit să-l trec cu 135 de răspunsuri corecte din 150, onorabil. Eram sigură că-l trec, dar na, până să văd scris negru pe alb.... A şi durat foarte mult până am primit rezultatele, cât să ne stresăm suplimentar.
Iar astăzi a fost rândul Allei, a terminat primul "an" de engleză (merge de pe la sfârşitul lui noiembrie). Ultimul curs propriu-zis a fost de fapt săptămâna trecută, azi au avut o evaluare independentă, făcută de British Council, şi o petrecere de sfârşit de an. Evaluarea a avut loc prin joacă, aşa cum au fost şi orele de până acum, însă cu o reprezentantă a BC, nu cu teacher şi cu voluntarii străini cu care erau deja obişnuiţi. La sfârşit copiii au primit diplomele cu rezultatele, a obţinut "punctaj" maxim, am fost atât de mândră! Dar ce m-a făcut să mă simt şi mai fain a fost că îndată după terminarea festivităţii de împărţire a diplomelor trei dintre voluntarii cu care s-a întâlnit mai des grupa Allei - Monica, Benjamin şi Chad - au venit repede la ea şi-au cerut să vadă diploma, apoi au strigat "we knew it, we knew it" şi-au bătut palma cu ea. E clar că pentru noi e cea mai cea, însă a fost tare bine să văd că nu doar noi o vedem aşa :)
O altă întâmplare importantă a zilei de astăzi a fost vizita la dentist, chiar înainte de evaluare, vizită soldată cu extracţia a doi dinţi mici şi simpatici, care acum se odihnesc sub pernă. A fost nevoie de asta pentru ca dinţii definitivi s-au grăbit şi-au început să crească în spatele celor de lapte, asa ca Emese a trebuit sa le facă loc. În noaptea asta aşteptăm vizita Zânei Măseluţă, să vedem dacă reuşeste să ajungă şi pe la noi!

6 comentarii:

Strumful spunea...

Felicitari pentru cursul tau, felicitari pentru diploma fetei tale si felicitati ca a fost totul bine la dentist. Zana ce aduce? Bani, jucarii, sau ce vrea ea? Trebuie sa stiu pentru viitor.

Ralu' spunea...

Multumim :)
Zana a adus o cutiuta de pastrat dintisorii de lapte si-o scrisoare :)
Pana la urmatorii dintisori ne mai gandim!

Anonim spunea...

Felicitări, amândurora! Încep să fie recunoscute şi la noi recunoaşterile/certificatele/diplomele/etc. obţinute în cadrul unor sisteme din străinătate? (întreb, că mă preocupă să ştiu).

Ralu' spunea...

Inca nu mi-am pus intrebari din astea; dar din cate stiu daca ai o certificare Cambridge de ex. asta spune ceva pana si aici despre cunostintele pe care le ai. Cred :D

Anonim spunea...

Scuze, eu tocmai asta credeam: că ţi-ai pus întrebări din astea, înainte de a parcurge cursul. Dar, e ok, încet-încet vor fi puse în valoare toate cele ce trebuie să fie valorizate - sper, cred. Despre Cambridge-bineînţeles că-i recunoscut, acolo unde se lucrează în sistem internaţional; poate că-i recunoscut şi în alte sisteme, naţionale, nu ştiu. Oricum, felicitări-încă o dată, şi să-ţi poţi valorifica expertiza dobândită!

Ralu' spunea...

Cand am inceput cursul nu exista colaborarea cu British Council, nici vreo idee despre vreo verificare finala; am dus-o doar pentru ca am vazut ca prinde foarte usor cuvinte in limbi straine, asa ca am profitat de cursul asta si am inscris-o; s-a dovedit ca n-a fost doar o parere de-a mea, chiar prinde foarte bine, ii place sa mearga (acum e vacanta) si invata distrandu-se. Adica cel mai fain :)