duminică, 6 decembrie 2009

Post-electoral

Uraaaaa! Am scăpat de Băsescu.
Huoooooo! Am dat de Geoană.

LE: Din 2000 încoace n-am mai votat pentru nimeni, doar împotrivă. Eu una m-am cam săturat.

10 comentarii:

adra_bell spunea...

De cand am drept de vot sunt contra. O singura data n-am putut sa fiu contra Vadim, ca picam pro-Iliescu, deci n-am votat

Sabina Ulubeanu spunea...

stai asa, draga, nu vezi ca se schimba?:))

gratioasa spunea...

bine ca ati votat, indiferent cu cine ati facut-o.
eu votez numai cu gandul la "amaratii" aia de au murit pt libertate si drept la vot in `89..

iar asta cu votul contra, cu votatul raului mai inofensiv, o tot aud in ultima vreme; nu stiu daca exista vreun stat ori vreo situatie in care s-a putut vota cu incredere 100% in suta (si in deplinatate mintala) ca cel pt care infigi stampila in buletinul de vot ar merita pe deplin.

asa-i, cu vadim si iliescu m-am gasit si eu in situatia aia, ca trebuia sa votez ca sa nu avem un turbat la putere.. dar, personal, nu o vad comparabilia cu ce avem acum.

gratioasa spunea...

"Uraaaaa! Am scăpat de Băsescu.
Huoooooo! Am dat de Geoană.
"

nu, nu ai dat de geoana (oricum, in ultimele ore procentele-s altele), ci ai fi dat de mai multi presedinti.
geoana a fost votat prin antonescu johanis, voiculesc, vantu si patriciu (+ muulti altii asemenea).
pe mine asta ma contrariaza; cum de is permise coalitiile astea? ar trebui incropita o lege, ceva, in sensul asta..
..pt ca poporul alege, in fond, UN OM!
geoana, cu toate coalitiile posibile, abia daca a adunat aproape 50% din voturi. deci cat e de dorit geoana ca presedinte, in fond, de a fost nevoit sa faca atatea coalitii ca sa aiba un astfel de procent????
cam asta ar fi INTREBAREA. prin urmare, geoana ar fi un presedinte nedorit..

una peste alta;
eu, una, astept infrigurata rezultatele finale.
pt ca, de 5 ani incoace, dincolo de actuala constitutie, presedintele A INJCEPUT SA CONTEZE! inca n-o simtim f bine, pt ca suntem in plina recensiune; dar presedintele CONTEAZA!

Ralu' spunea...

@Adra - da, cam ai dreptate..n-am prea avut multe de ales de cand am putut. Am fost sa votez si cand cu Iliescu/Vadim, am ales un om sanatos in locul unuia bolnav psihic; macar reactiile celui sanatos, oricat de machiavelic ar fi, le poti cat de cat anticipa :D

@Degetica - da, se schimba, da' tot nu ma incalzeste cu nimic :((

@Gratiela - coalitiile, aliantele si alientzisoarele sunt permise si se practica pe scara larga la noi pentru ca situatia de la noi e ca la nimenea :D Toti ar vrea sa apuce o bucatica, asa ca principiile devin brusc flexibile, "niciodata" devine brusc "pana cand e cazul", obrazul scuipat ieri e numa' bun de pupat maine (obrazul dorsal, ma rog).
Mi se pare din ce in ce mai mult ca isteria legata de alegerea presedintelui ar trebui taiata de la radacina si presedintele ar trebui sa fie doar atat: omul care face frumos la intalniri si nu ne face de ras (mda, greu acum). Pana la urma, teoretic, presedintele ar avea foarte putine de facut in comparatie cu guvernul/primul ministru. Visez sa ajungem candva sa nici nu stim cine ni-i presedinte. Stiti cine-i presedintele Italiei sau Germaniei? Da' pe prim ministri lor ii stiti? (cancelar, in cazul Germaniei).

Deci schimbam:
Uraaaa! L-am ratat la mustata pe Geoana!
Huoooo! Ne-am legat iar pe cinci ani de-un mitocan cu porniri dictatoriale.

In rest, ramane cum am stabilit.

gratioasa spunea...

"presedintele ar trebui sa fie doar atat: omul care face frumos la intalniri si nu ne face de ras (mda, greu acum). "
pai tie numai atat iti trebuie? atunci ar fi fost mai bun un constantinescu (deci nici macar geoana) :).
imaginea inseamna ceea ce faci realmente, factic, nu daca dai bine diplomatic.
sau asta ar fi un ultim punct de bifat, ca pana acolo-s altele mult, mult mai arzatoare.
in rest, treaba cu diplomatia e doar fatada- pe mine, personal, asta ma intereseaza mult, mult prea putin. acum.

"Visez sa ajungem candva sa nici nu stim cine ni-i presedinte. "
ok, incep sa inteleg ce spui. dar pana atunci este enorm de munca; asta inseamna ca sub presedinte (adica-n parlament si-n guvern) sa fie cat mai putin putregai.
deci ia si calculeaza cat mai avem pana acolo.
asa ca, zic io, putem indrazni un sentiment de multumire ca macar ne indreptam inspre(...)nu de alta, dar era sa ne intorcem de unde porniseram.

adra_bell spunea...

Ralu, da, iti dau dreptate la rolul pe care ar trebui sa-l aiba presedintele Romaniei. Un presedinte cu puteri prea mari este periculos pentru noi, romanii, care nu avem exercitiul democratiei. M-ai facut sa rad de dimineata cu uraa si huo, asa cum ma faci sa rad si acum, cand ai schimbat adresantii:))
Aseara i-am dat telefon sotului si i-am spus ca imi pare rau ca a iesit Geoana, azi de dimineata i-am spus cat regret ca a iesit Basescu. Asta e!

Mamiţuni spunea...

Excelent comentariul politic! Condensat. Si analitic, si sintetic!

(poate ca meritam, totusi, o alta realitate, in care sa incapa si optiuni pozitive...?)

Augustin Moga spunea...

Referitor la treaba asta cu votul pozitiv: nu-s chiar 100% sigur, dar mi se pare că există şi varianta de a scrie pe buletinul de vot numele celui pe care-l doreşti ales (altul decât opţiunile pre-tipărite), şi votul ar trebui să fie considerat valid.

Sigur, aşa o variantă funcţionează doar dacă-l alegi pe Alexandru Ioan Cuza (i.e. şanse de izbândă: zero), dar măcar ai şti că ai ales pe cine ai vrut, adicătelea ai votat pentru, nu împotrivă.

Ar fi, poate, interesant de aflat dacă chiar mai e valabilă supoziţia mea (ştiu că era-ntr-o vreme... poate pe vremea lui Cuza? :-)), dar cine să mai aibă nervi pentru a parcurge o lege de organizare electorală? Not me...

Ralu' spunea...

@Gratiela, Adra - stiu ca o sa dureze mult, tot calculez, tot calculez si-mi da cam cu multe virgule :P
@Mamitzuni: pai meritam, nu zic, da' cine sa ne dea realitatea aia?
@Augustin: de optiunea asta nu stiu... Stiu insa de votul alb, l-am folosit la unul din tururile de scrutin de anul trecut - buletinul de vot se pune nestampi;lat in urna, "voturile" astea sunt valide, se numara, si arata cam cati oameni scarbiti de "catindati" sunt si ar vrea sa aiba cu cine vota.
Eh, asta e, data viitoare (care poa' sa nici nu fie asa departe...)