duminică, 3 aprilie 2011

Fringe science,

sau ştiinţa la limită. La limita mediocrităţii, desigur. Pentru cei la care vestea nu a ajuns deja, viitorul luminos (huh!) al ţării, aripa masteranzi maramureşeni, pregăteşte ceva revoluţionar, şi anume aclimatizarea unui Gingko Biloba. Probabil sunt atât de porniţi pe treabă şi aşa de cufundaţi în cercetări, că n-au apucat niciodată să ridice capul dintre pagini şi să vadă copacii deja aclimatizaţi (prin Cluj, de exemplu, ori chiar şi Baia Mare). Până şi noi am plantat acum vreo doi (trei?) ani un Gingko Biloba în Coruia, unde, în ciuda climei feroce, se pare că a supravieţuit fără vreo modificare genetică.

Până şi eu ştiu să recunosc un Gingko de ăsta, şi trebuie să spun că nu-s o persoană pasionată de plante&stuff. Florile noastre supravieţuiesc datorită lui Dragoş (mai nou are un ajutor de nădejde, ştiţi voi care). De la nişte oameni cu studii în domeniu, mă aşteptam la ceva mai mult. Dar măcar am râs bine de tot aseară :D

Din surse sigure am aflat că se pregăteşte un alt experiment revoluţionar, şi anume aclimatizarea brazilor. Dacă va fi un succes avem speranţe că urmează trifoiul şi lucerna; ţineţi pumnii strânşi, iepurii vor fi salvaţi :P

Şi dacă tot am făcut aluzie la Fringe, ia să-l luăm un pic la disecat şi pe ăsta. La început părea destul de ok. Asta până când firul narativ a început să se zbată ca în mijlocul unei crize epileptice, lăsând loc unor fracturi logice de toată frumuseţea (cum vă sună asta: unu' moare, ucis de dujmani, şi peste câteva episoade îl vedem bine-merci la birou; şi-or fi dat seama după aia, că nu l-au mai băgat, da' totuşi...). Pe lângă asta, situaţiile prezentate n-au nimic în comun cu posibilul, fie el cât de puţin probabil. Auzi nişte aberaţii de-ţi stă mintea-n loc. S-au terminat consultanţii ştiinţifici oare? Zău că în ultima vreme n-am mai găsit seriale (sf, fantastice, de astea) satisfăcătoare. Or fi pornind de la o idee bună, da' execuţia lasă de dorit mult de tot. În aceeaşi oală intră Eureka, pe care-l încercăm acum, ori John Doe (slavă cerului că ăla a fost doar un sezon, cât să se lămurească tăt publicul că-i prea de tot). Aşa, la o trecere rapidă în revistă, cred că ultimele seriale de astea de care am fost relativ mulţumită au fost Star Trek-urile şi Dosarele. Vreau unele noi, totuşi. Ce recomandări aveţi?

8 comentarii:

Augustin Moga spunea...

Măi, masteranzii ăştia probabil că au să facă un studiu al cozii de la prună pentru doctorat... bine, dacă nu cumva au să vrea să aclimatizeze stejarul şi salcâmul.

În materie de (mini-)seriale SF, eu am văz't în ultimul an: The Prisoner şi The Triangle. Primul mi s-a părut destul de fain, al doilea mai siropel aşa (da' pe lângă ce povesteşti tu mai sus pare operă de artă).

Anonim spunea...

The big bang theory http://www.imdb.com/title/tt0898266/

Luthelo spunea...

e plin si in Sibiu de G.Biloba...un prieten imi oferea in chip de atentie frunze din acest miraculos/fascinant copac:D

Ralu' spunea...

@Augustin: am inceput The Prisoner (Triunghiu' nu este pe serialepenet, sigur dam de el pe altundeva); promite, mai ales la ce masini am vazut in primele doua episoade.... :)

@Anonim: am notat, sta la rand!

@Lore: si traiesc asa, nemodificati? :D

Laliq spunea...

io vroiam sa-ti zic de the big bang theory, la ora actuala e preferatul meu, dar vad ca mi-a luat-o altcineva inainte.
acolo o sa gasesti cele mai multe referinte la star trek :D nu-ti zic mai multe, ii genial!

Ralu' spunea...

Vine, vine :D

Anonim spunea...

Ca mentiune la apropo-ul legat de Fringe (TV) as spune ca trebuie privit pur si simplu pentru ceea ce este nu ce asteptari superomenesti au telespectatorii si anume SHOW TV. Ca poveste il putem incadra in categoria specifica CSI, Minti Criminale, chiar si House M.D. Si totusi, eu personal prefer sa-l alaturi de The Outer Limits.

Tare mult mi-as dori ca acest serial sa nu mai fie privit ca orice altceva ce nu se vrea...
Toate cele bune!

Ralu' spunea...

Pai am zis eu c-ar fi altceva? De serial l-am luat si eu. Atata doar ca e unul prost. Daca e show, daca e pentru consum, nu inseamna neaparat ca nu poate fi bun. Altele sunt. Doar aia ziceam :)