sâmbătă, 3 octombrie 2009

BBBB şi un pic de B

Adică Baia Mare-Bistriţa-Bucureşti-Buzău şi un pic de Braşov. Şi înapoi la Baia Mare. Pe-acolo am umblat noi săptămâna trecută, cu diverse treburi. În principal, să-l sărbătorim pe verişorul Allei care tocmai a împlinit un an. La cât mai mulţi! :)

Drumul l-am făcut în două etape, cu o escală de o noapte la Bistriţa, să mai vadă şi bunicii de-acolo ce năzdrăvănii mai coace Alla şi să nu fie prea obositor. Oricum ea e deja învăţată bine de tot cu drumurile lungi şi dese, norocul nostru că-i place în maşină.

Cum treceam pe lângă Sighişoara era clar că trebuia să oprim. Au trecut ceva ani de când am fost ultima oară la festivalul medieval de-acolo, trebuia măcar să vedem în trecere cetatea, care ne place tare mult. Din păcate acum era în lucru, anul trecut au făcut ceva lucrări la canalizare parcă şi anul ăsta s-au apucat în sfîrşit să refacă pavajul. O să mai dureze ceva, probabil. Sper doar s-o facă frumos.




De la Sighişoara am pornit mai departe spre Braşov, hotărâţi să facem un popas la o cetate de care citiserăm de curând aici. Nu era chiar în drumul nostru, am avut de făcut un ocol de vreo 10 km pe un drum desfundat şi prafuit, ca vai de el. Dar a meritat! Cetatea, aflată în mijlocul Racoşului, pare să fi fost tare frumoasă cândva. Nici acum nu arăta rău, doar că unele lucrări de restaurare au fost făcute cam fără cap (gen planşee de beton în locul celor de lemn originale). Poarta era închisă, dar pe ea era lipit un anunţ cum că găsim cheia la nenea cutare, la adresa cutare. Am mers după cheie şi-am intrat în curte. Şi-apoi am urcat în turn, de unde am avut o perspectivă super asupra împrejurimilor. Bine-nţeles că am urcat cu Alla, doar nu era s-o lăsăm în curte. La urcare a fost cum a fost, dar la coborâre am avut nişte emoţii pe scările abrupte :)













La Bucureşti am ajuns spre seară, după ce am făcut ultimii 10 km într-o oră jumate, ca de obicei :D. Am stat trei zile, împărţite între vizita la Baby Expo, Ikea, parcuri şi sărbătoarea lui Tudor (de unde n-am poze, le aştept de la Adriana!).

Am stat încă două zile la Buzău şi-am profitat că suntem aproape de vulcanii noroioşi, aşa că am tras o fugă şi acolo, să vadă Alla care-i treaba cu vulcanii. Că aia cu noroiul o ştie deja :P.











Drumul înapoi a fost destul de întins, am pierdut o oră şi-un pic în Braşov, să recuperăm brânza Christei :P Care acuma stă în frigider, în aşteptarea autocarului spre Bremen (se-aude, madam?)

13 comentarii:

Miutza spunea...

hihi ce haioasa e Alla cum se uita ea ca un om mare la vulcanii care bulbucesc :))
frumoase locuri, noi trecem prin sighisoara de vreo 2-3 ori pe an in drum spre bunicii de la Tg Mures, iar la vulcani am fost si noi anul asta. e ff placut cu cei mici la plimbare daca lasam la o parte anumite inconveniente :D :P
felicitari pt o familie asa frumoasa si multa sanatate!!!

Ralu' spunea...

Inconveninetele nu mai conteaza, important e sa fie interesant si placut pentru ei :)
De-abia asteptam sa-i aratam inca o suta de locuri frumoase...si sa-i aratam Sighi asa cum e pentru noi :)

Augustin Moga spunea...

Da, şi mie-mi place cum stă Alla cu privirea-mplântată-n noroi, aplecată de spate, parcă în cumpănă dacă să sară --cu capu-nainte-- sau nu. Postura asta, cu noroi pe papuci şi atenţia concentrată pe câteva palme de pământ, e de o mie de ori mai reprezentativă pentru ceea ce ştiu copiii să facă cel mai bine --să înveţe--, decât imaginile sterile cu copii rămaşi gură-cască la poveştile unui profesor întotdeauna zâmbitor...

Orişicât, se cheamă că aţi făcut o buclă prin România -- urmează altele, peste mări şi ţări?


ps/ Dacă în trei zile citesc ştiri despre un autocar de Bremen, găsit verde şi fără supravieţuitori pe marginea autostrăzii, ei bine, n-o să mă mir defel... :-)

Ralu' spunea...

Ne pregatim de bucla, ne pregatim ;)
Cat despre autocar... e pe drum. Inca nimic la stiri? :))

Augustin Moga spunea...

Cu autocarul ăla -- nimic oficial la ştiri. Încă. Da' cică azi-dimineaţă ceva a pocnit Luna... să se fi supărat şoferul pe brânza aia? ;-)

Ralu' spunea...

Cre' ca era alt sofer nervos, ca branza a ajusn la destinatie :))

Micky spunea...

Ioiii, ati fost pe la Racos?? Si ati trecut si prin Valea Bogatii (de la Brasov spre Sighisoara)?? Acolo, intr-un sat numit Bogata m-am nascut eu... Si prin Rupea ati trecut (e si acolo o cetate)?

Of, of, imi aduceti parfum de amintiri vechi si dragi...
Va pup (tot ardelenii mi-s cei mai dragi)!

Ralu' spunea...

Aha, deci o cunoscatoare a zonei :) De Bogata nu-mi amintesc, da' data viitoare stau cu ochii in patru :))
In Rupea n-am intrat, ami nou drumul ocoleste localitatea, dar cetatea se vede de pe sosea. Ne tot planuim sa facem o oprire si acolo. Intre timp ne tot completam harta....

Augustin Moga spunea...

Eu am ştiinţă de o Bogata, dar care nu e pe drumul dintre Braşov şi Sighişoara. (E relativ aproape de locul în care am copilărit eu, adicătelea de la Târg pe Mureş în gios...)

ps/ În Braşov am făcut armata... prin Baia Mare am făcut pre-armata... restul prin Timişoara. După care-am sărit gârla...

Ralu' spunea...

Ce-i aia pre-armata? :D
Io stiu o singura Bogata, care-i pe langa Cluj, de fapt intre Cluj si Turda.
Si offtopic - cum se pun linkuri la comentarii? Ca nici macar italics-urile nu-mi ies :D (ce ma ami pricep...)

Augustin Moga spunea...

Pre-armată, adicătelea înainte de armată. Am bântuit vreo şase luni prin Baia Mare, timp în care am lucrat (mai mult noaptea -- deh, tinereţuri...) pentru o firmuliţă din oraş. Am prins şi-un festival al castanelor (yami!)...

Formatări de text şi linkuri prin comentarii poţi face scriind direct HTML în cadrul comentariului. (Detalii tehnice: link, italic & bold.) (Sfat: dacă greşeşti la fel de mult ca mine, atunci e de preferat să foloseşti opţiunea de previzualizare înainte de publicarea comentariilor, pentru că de multe ori mai uiţi să închizi un tag sau să pui nişte ghilimele şi atunci textul rezultat arată ca naiba... adică suficient de rău ca să vrei să treci din nou peste text şi să completezi eventualele lipse.)

Ralu' spunea...

Merci!
Hehe, am reusit!
Festivalu' castanelor s-a transformat intre timp in marea tiganiada :D Noroc ca inca se mai gasesc castane si must :P

Micky spunea...

Deci, exista mai multe Bogati(ate) in Romania. A "mea" se cheama Bogata Olteana, ca trece Oltul exact pe langa sat.
Ralu', n-aveati cum s-o vedeti (pe Bogata) ca se abate de la soseaua principala vreo 2 km, inainte de a intra in Rupea (venind de la Brasov), insa toata padurea aia cu serpentine se numeste Valea Bogatii.
Noh, ma bucur ca v-a placut ;) !!